Fysiotherapie voor honden

Bij honden worden zowel acute als chronische klachten aan het bewegingsapparaat behandelt en worden de honden ondersteunt in het revalidatieproces na een operatieve ingreep. Uit ervaring is gebleken dat honden die niet goed revalideren, maar waarbij de operatie naar wens is verlopen, baat hebben bij fysiotherapie. Fysiotherapie is een goede en waardevolle aanvulling om de hond weer grotendeels op het oude niveau te krijgen. De kracht van fysiotherapie ligt op het gebied van revalidatie, training, kennis van het spier, zenuw en- skeletstelsel en uitleg aan de eigenaar, zodat deze actief betrokken wordt bij het herstelproces van de hond.

Tijdens de eerste intake krijgt de hond een uitgebreid fysiotherapeutisch lichamelijk onderzoek waarbij gekeken wordt hoe de spieren, gewrichten en zenuwen van de hond functioneren. Daarnaast is er een vraaggesprek met de eigenaar om in kaart te brengen wat de historie van de hond is, wat de klacht is, hoe hij momenteel functioneert en wat de eigenaar zelf heeft gedaan om de klacht te beïnvloeden. De informatie van de dierenarts/specialist is hierbij een belangrijke bron van informatie.

Indien hydrotherapie een deel van de behandeling zal vormen, wordt er tijdens de intake ook gelijk aan watergewenning gedaan, waarbij de hond even in de aquatrainer komt te staan en een klein stukje zal lopen.  ( zie ook Hydrotherapie )
Veel voorkomende aandoeningen bij de hond die behandeld worden door de dierenfysiotherapeut zijn:


Behandeling dierenfysiotherapeutFysiotherapie hondDierfysiotherapieHydrotherapie hondDierenfysiotherapeutDierfysiotherapie - Hydrotherapie

© Foto’s:  Floortje Doedens


“ Een hond doet graag wat de baas van hem vraagt.”


Ook als hij pijn heeft.

Fysiotherapie voor dieren

Hydrotherapie voor honden

Fysiotherapie voor paarden

Cursus massage voor paard en hond

Contact met Irene Feenstra

© 2016 Dier fysiotherapie  | BRINK Webdiensten

Neem contact op met Irene Feenstra via:

E-mail: info@dier-fysiotherapie.nl

Telefoon: 06-14717597


Of gebruik het contactformulier

Fysiotherapie voor honden Contact met Irene Feenstra
Share on Facebook Share on Twitter

Fotograaf: Johannes Abeling

Home Hond Hydrotherapie Paard Cursus Contact
Dierfysiotherapie